Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

Social Media

De basis van cellulaire geneeskunde

In Europa lijden meer dan 10 miljoen mensen aan onregelmatige hartslag (aritmie). Aritmie wordt veroorzaakt door een stoornis in het gebied van waaruit de elektrische prikkels voor de samentrekking van het hart uitgaan. Soms wordt deze stoornis veroorzaakt door een beschadigde plek in de hartspier, bijvoorbeeld na een hartinfarct. In de meeste gevallen is de oorzaak van een onregelmatige hartslag echter onbekend. Aritmie met onbekende oorzaak komt zo vaak voor, dat daarvoor een speciale diagnose is bedacht: paroxysmale aritmie.

De traditionele geneeskunde beperkt zich ook bij onregelmatige hartslag in wezen tot behandeling van de symptomen. Er worden o.a. bètablokkers, calciumantagonisten en andere medicijnen tegen aritmie voorgeschreven. Bij vormen van aritmie met lange pauzes tussen de hartslagen krijgt de patiënt vaak een pacemaker. In andere gevallen wordt hartspierweefsel dat ongecoördineerde prikkels genereert, tijdens een katheterisatie „drooggelegd” en daardoor als oorzaak van de stoornis geëlimineerd.

De moderne cellulaire geneeskunde zorgt nu voor een doorbraak in het onderzoek naar de oorzaken, preventie en ondersteunende behandeling van een onregelmatige hartslag. De meest voorkomende oorzaak van een onregelmatige hartslag is een chronisch tekort aan vitaminen en andere voedingssupplementen in miljoenen hartspiercellen die de elektrische impulsen voor de hartslag regelen. De gevolgen daarvan zijn hartritmestoornissen.

Klinische studies

De werkzaamheid van doses vitaminen, in relatie tot een onregelmatige hartslag, is al in talrijke klinisch-wetenschappelijke studies aangetoond, zoals die onder leiding van dr. Turlapaty en dr. Rizzon. Zie hiervoor ook het literatuuroverzicht.