Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

Social Media

Kankeronderzoeksrapport

Dr. Niedzwiecki

Het "kankeronderzoeksrapport" werd gepresenteerd door dr. Aleksandra Niedzwiecki op zondag 28 november 2001 tijdens het congres over natuurlijke gezondheid in Berlijn.

"Vandaag wil ik u de nieuwste resultaten van ons kankeronderzoek laten zien. Inzichten waarmee wij een nieuwe richting in de preventie en behandeling van deze ziekte kunnen inslaan. Vandaag zult u ook horen over de gevolgen van de meest recente wetgeving van het Europees Parlement, waarin suppletie van aminozuren, zoals lysine, wordt verboden.

Kanker is nog steeds de meest gevreesde ziekte. Als een arts u vertelt dat u kanker heeft, dan klinkt dat als een doodvonnis. Niet veel mensen zijn zo gelukkig om de verwoestende behandeling van de ziekte te kunnen navertellen. Ieder jaar sterven ongeveer 500.000 mensen aan kanker. Iedere minuut die wij hier zitten overlijdt er iemand aan deze verschrikkelijke ziekte.

De zoektocht naar een geneesmiddel voor kanker kost veel geld, maar dat geneesmiddel is nog niet eens in zicht. Waarom is er nog geen succes geboekt op dat gebied? Welke strategie is er uitgestippeld? Een oorlogsstrategie: we vallen ons lichaam aan met vernietigingswapens om kankercellen te doden. We gebruiken giftige chemicaliën en radioactieve straling. Wat niet gedood wordt, wordt operatief verwijderd. Al deze maatregelen vernietigen ons lichaam, zieke én gezonde cellen, en doen nieuwe ziekten ontstaan. Wie profiteert daarvan? De farmaceutische industrie. De laatste stadia van kanker zijn de meest winstgevende.

Maar het antwoord ligt in ons eigen lichaam besloten.

Laten we eens kijken naar de ontwikkelingsstadia van kanker. Kankercellen ontwikkelen zich voortdurend gedurende ons hele leven in ons lichaam, of we nu jong of oud zijn. Iedere dag, iedere minuut is er een cel die het interne mechanisme om zijn eigen groei te beheersen verliest. Het lichaam kan dergelijke abnormale cellen gelukkig herkennen en uit de weg ruimen. Maar soms slaagt een cel erin te ontsnappen en begint deze zich eindeloos te vermenigvuldigen, waarbij eerst een lokale tumor wordt gevormd, die vervolgens groter wordt en naar andere organen in het lichaam uitzaait.

Eén mechanisme dat kankercellen gebruiken om in het lichaam te groeien, is door hun omgeving ‘te verteren’. Dit mechanisme is door dr. Rath in zijn boek over kanker beschreven. Kankercellen produceren miljoenen enzymmoleculen en scheiden deze uit; deze moleculen knippen als het ware bindweefsel en ander weefsel rondom cellen door. Op deze afbeelding is te zien hoe leverkankercellen deze enzymen gebruiken om kleine gaatjes te knippen in de vaatwand om zich op weg naar de bloedbaan te begeven, waar ze naar andere organen, zoals de longen, kunnen reizen. Met hetzelfde mechanisme kunnen kankercellen zich daar innestelen en nieuwe tumoren laten groeien.

Dit stadium, ook wel metastase genoemd, is het gevaarlijkste stadium van kanker. Als een tumor maar op één plaats blijft, komt ons leven zelden in gevaar. Maar ongeveer 90% van alle sterfgevallen als gevolg van kanker zijn het gevolg van metastases, wanneer een tumor binnendringt in verschillende organen in het lichaam.

Maar er moeten natuurlijke mechanismen zijn om cellen op hun plaats te houden en de uitzaaiing van kanker te voorkomen. Dr. Rath is van mening dat ons lichaam het natuurlijke aminozuur lysine kan gebruiken om de activiteit van bindweefselverslindende enzymen tegen te houden. Hij publiceerde zijn bevindingen in 1992, en hier ziet u een manuscript van zijn werk.

 

In deze afbeelding ziet u hoe lysine het vermogen van het enzym blokkeert om bindweefsel te verteren door zich er simpelweg aan te binden. Als er voldoende lysine is om enzymmoleculen te blokkeren, dan kan de verplaatsing van cellen door het weefsel vrijwel geheel tot stilstand worden gebracht. Ik wil hierbij de woorden ‘voldoende lysine’ benadrukken. Dat is heel belangrijk, omdat lysine, net als vitamine C, niet in ons lichaam kan worden geproduceerd. Wij krijgen het uitsluitend binnen door middel van onze voeding, waardoor een tekort aan lysine waarschijnlijk is. Dit betekent dat het vermogen van ons lichaam om bindweefselvertering tegen te gaan, kan worden aangetast als wij te weinig lysine binnenkrijgen.

 

Ik zal u de resultaten laten zien van een eenvoudig experiment dat zou kunnen bewijzen dat lysine en andere voedingsstoffen de vertering van bindweefsel en het binnendringen van kankercellen kunnen tegengaan.

We gebruikten twee identieke testflesjes. Het bovenste en onderste gedeelte van elk flesje werden gescheiden door een membraan van bindweefselmatrix, de stof waarvan de wanden van onze bloedvaten zijn gemaakt. In de bovenste gedeelten plaatsten we evenveel kankercellen in een oplossing met identieke voedingsstoffen, behalve lysine.

In het linkerflesje hadden de cellen geen lysine. De oplossing in het flesje rechts bevatte wel lysine. Na enige tijd telden we hoeveel cellen in de flesjes het bindweefselmembraan konden verteren en naar het onderste gedeelte van het flesje konden gaan. Vrijwel alle cellen in de oplossing zonder lysine kwamen erdoor. Maar als er lysine aanwezig was, konden slechts weinig cellen door het bindweefsel heendringen. Het was de lysine die kankercellen op hun plaats hield en voorkwam dat ze zich uitzaaiden door het bindweefsel.

Dit opmerkelijke resultaat toont aan dat lysine een krachtige voedingsstof is die de verplaatsing van kankercellen in het lichaam kan beteugelen.

 

In deze grafiek ziet u dat bij aanwezigheid van lysine slechts 16 procent van de kankercellen door het bindweefsel kan dringen. Dit remmende effect is zelfs nog duidelijker bij aanwezigheid van aanvullende voedingsstoffen, zoals vitamine C en proline. Op dit moment testen we andere voedingsstoffen en krijgen al opmerkelijke uitkomsten die we binnenkort aan u zullen bekendmaken. Wij denken dat we de uitzaaiing van kankercellen volledig tot stilstand kunnen brengen.

 

U vraagt zich misschien af welke typen kankercellen door lysine en andere voedingsstoffen kunnen worden gestopt. Uitstekende vraag. We hebben verschillende soorten kankercellen getest, die allemaal op deze behandeling hebben gereageerd. U ziet dat een invasie van borstkankercellen met 56 procent kan worden afgeremd en darmkanker met 60 procent. Melanoom, de uiterst agressieve vorm van huidkanker, was het gevoeligst. Het binnendringen van cellen kon met 85 procent worden afgeremd, hetgeen erop neerkomt dat deze cellen vrijwel allemaal op dezelfde plaats kunnen worden gehouden en zich niet uitzaaien.

 

Wij zijn erg trots op deze bevindingen, die bevestigen dat cellulaire geneeskunde oplossingen biedt voor de meest kritieke processen in de ontwikkeling van kanker: het binnendringen van de kanker in andere organen in het lichaam. Hier staat de conventionele geneeskunde machteloos.

 

Bij conventionele kankerbehandelingen worden kankercellen op verschillende plaatsen in het lichaam vernietigd, waarbij tegelijkertijd ook gezonde cellen verwoest worden, waardoor herstel bemoeilijkt en dikwijls onmogelijk gemaakt wordt.

Sterker nog, deze behandeling stimuleert de groei van nieuwe kankergezwellen in het lichaam. Op dit gebied hebben we nog een belangrijke bijdrage geleverd. Wij hebben een natuurlijke behandeling gevonden die niet schadelijk is voor gezonde cellen in hetlichaam en toch kankercellen vernietigt.

 

In deze grafiek ziet u het effect van ascorbylpalmitaat, een natuurlijk derivaat van vitamine C, op de groei van kankercellen en normale cellen. Zoals u ziet, heeft dit vitamine C-preparaat de groei van huidkankercellen en leverkanker met 70 tot 80 procent afgeremd, zonder dat de gezonde cellen in deze weefsels werden aangetast. Wij hebben deze bevindingen vorige maand gepresenteerd tijdens het congres van het American College of Clinical Nutrition in Florida.

Het negatieve nieuws over vitamine C heeft zich razendsnel verspreid, maar hebt u ook maar iets gehoord over deze bevinding?

 

Wat ik u nu ga vertellen, is geen onderzoeksexperiment. Dit is een waar gebeurd verhaal. Het verhaal van een persoon wiens leven is gered door de ontdekking van dr. Rath. Deze patiënt had longkanker, hetgeen u kunt zien op deze röntgenfoto links. Nadat de patiënt het cellulaire gezondheidsprogramma gedurende 10 maanden had gevolgd, verdwenen er kankercellen: een opmerkelijke overwinning van de cellulaire geneeskunde. Is het een wonder? Nee, dit is pure wetenschap.

 

Dit is ons kankeronderzoeksteam. Dit kankeronderzoek is uitgevoerd door dr. Netke in samenwerking met drs. Ivanov en Roomi, met technische ondersteuning van Haiman en Svetlana. Dr. Rath en ik zijn bijzonder trots op deze getalenteerde en toegewijde onderzoekers. Dit onderzoek zou niet mogelijk zijn geweest zonder uw steun als consulenten voor cellulaire gezondheid. U ziet hoe wij onze fondsen gebruiken, zodat u ze terug kunt zien in de vorm van nieuwe oplossingen voor uw gezondheid.

We hebben opmerkelijke successen geboekt. Waarom wilden farmaceutische bedrijven deze weg in kankerbehandeling nooit inslaan? Misschien zouden kankerpatiënten wel minder medicijnen gebruiken en zou het minder hebben gekost … niet de allerbeste marketingstrategie.

 

Cellulaire geneeskunde is de geneeskunde van de toekomst in alle stadia van kanker.

Preventie: gezonde voeding en supplementen verbeteren de lichaamseigen verdedigingsmechanismen tegen kanker. Conventionele geneeskunde is niet geïnteresseerd in preventie, tenzij er medicijnen kunnen worden voorgeschreven.

Groei van tumoren: natuurlijke stoffen kunnen effectief zijn bij de bestrijding van abnormale kankercellen zonder dat gezonde cellen worden aangetast. Bestraling en chemotherapie dragen bij aan de ontwikkeling van nieuwe kankers en de ziekte zaait zich uit.

Metastase: cellulaire geneeskunde biedt effectieve en veilige oplossingen om het binnendringen van kankercellen in het lichaam tegen te gaan door middel van lysine en andere natuurlijke moleculen. Dit gebied wordt door de farmaceutische bedrijven niet of nauwelijks onderzocht. U weet inmiddels waarom.

Winst of gezondheid? Vandaag hebt u gehoord welke mogelijkheden er zijn, zodat u goed geïnformeerd uw beslissing kunt nemen.

 

Wat u vandaag hebt gehoord, helpt u misschien bij het beantwoorden van de vraag die ik in het begin heb gesteld. Wat is het gevolg van de nieuwe wetgeving van het Europees Parlement, waarin het gebruik van aminozuursupplementen, zoals lysine, aan banden wordt gelegd? Nu weet u wat lysine in uw lichaam doet, maar … u mag het niet gebruiken. Nu ziet u hoe belangrijk het is om vrijheid te hebben in het gebruik van voedingssupplementen en hoe belangrijk het is om de Codex-wetgeving, die tegen vitaminetherapieën is gericht en waarmee farmaceutische markten worden beschermd ten koste van uw gezondheid, te stoppen."