Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

Social Media

Europees Bureau van Consumentenverenigingen BEUC ontmaskerd: Ondersteuning van valutaspeculant George Soros en de EU

Door PAUL ANTHONY TAYLOR

In een recent rapport, roept het Europees Bureau van consumentenverenigingen, BEUC, op om de regelgeving van voedingssupplementen in Europa aan te scherpen. De belachelijke reden hiervoor is dat de consument vermoedelijk wordt blootgesteld aan "mogelijk ernstige bijwerkingen". Gevraagd wordt tot harmonisatie van de Europese regelgeving, ter dekking van alle beschikbare types. En terwijl BEUC probeert haar analyse als betrouwbaar en onafhankelijk te presenteren, is het een feit dat zij het afgelopen jaar financieel werd ondersteund door miljardair speculant George Soros en de EU.

BEUC beweert dat het de belangen vertegenwoordigt van de Europese consument en de EU-besluiten vanuit Brussel onderzoekt, die hen aangaan. Echter op het gebied van voeding neemt de BEUC van oudsher de positie in dat de consument geen voedingssupplementen nodig heeft, omdat een evenwichtig dieet alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat. Dit ondanks wereldwijde aanwijzingen dat de voedingswaarde van ons voedsel de voorbije decennia is gedaald.

BEUC was met name een prominente voorstander van de beperkende richtlijnen van de Brusselse EU over voedingssupplementen, die in juli 2002 in werking traden in Europa. Het voorstel voor Europese maximaal toegestane doseringen van vitaminen en mineralen in voedingssupplementen, waar de BEUC nu om vraagt, is het uiteindelijke doel van deze dictatoriale wetgeving en wordt aangevochten door Europese pleiters voor natuurlijke gezondheid.

Veelzeggend is dat BEUC pleit voor een aangescherpte regelgeving voor voedingssupplementen, maar omgekeerd verklaart dat het "een betere toegang tot geneesmiddelen" wilt. In een verklaring op hun website staat geschreven: "De consument moet in staat zijn om de juiste medicijnen te krijgen tegen de juiste prijs en op het juiste moment." De toegang van consumenten tot geneesmiddelen wordt "ernstig belemmerd" en zij geven aan dat de ziekenhuizen en apotheken steeds minder geneesmiddelen kunnen voorschrijven, en daarbij zogenaamd "geen alternatief" beschikbaar hebben.

BEUC, Soros, and the Brussels EU

Terwijl ze beweren dat ze de belangen van de consument verdedigen tegen de belangen van de EU, ontvangt BEUC een jaarlijkse subsidie van € 1.400.000.

Afbeelding van Sébastien Bertrand [CC BY 2.0 or CC BY 2.0], via Wikimedia Commons van Wikimedia Commons

De afgelopen jaren werd BEUC financieel ondersteund door de zogenaamde Open Society Foundations, het internationale subsidieprogrammanetwerk van valutaspeculant George Soros. Een multimiljardair belegger met een lange geschiedenis van moreel dubieuze valutaspeculatieregelingen. Soros vermeende rol in de Aziatische economische crisis van 1997, heeft ertoe geleid dat een groep Zuidoost-Aziatische landen hem wil laten vervolgen als een crimineel.

Verder werd Soros in Frankrijk veroordeeld wegens handel met voorkennis, voor het kopen en verkopen van aandelen van Société Générale in 1988. Hij heeft door de jaren heen ook flink geïnvesteerd in de farmaceutische industrie, door het kopen van grote aandelen in bedrijven zoals Pfizer, Allergan, Abbott Laboratories en anderen.

Maar Soros is niet de enige dubieuze ondersteuner van BEUC.

Terwijl ongeveer de helft van haar inkomsten uit de nationale ledenorganisaties komt, ontvangt BEUC ook een jaarlijkse subsidie ​​van € 1.400.000 uit Brussel. In 2015 was dit bedrag 37% van de operationele begroting.

Zoals bij veel lobbygroepen in Brussel, is ook het kantoor van BEUC gunstig gelegen, op slechts een paar straten verwijderd van het uitgestrekte Berlaymont gebouw van de EU-Commissie. Ook het deit dat personen zoals Örjan Brinkman (voorzitter van de groep), Monique Goyens (de directeur-generaal) en Ursula Pachl (de plaatsvervangend directeur-generaal), allemaal hun biografieën op de website van BEUC hebben staan, zegt veel over de relatie tussen de BEUC en de Commissie.

Het uitvoeren van de wensen van zijn ondersteuners?

Gezien deze feiten, kunnen voorstanders van natuurlijke gezondheid hun hoofd schudden en het standpunt van BEUC interpreteren als meer regelgeving over voedingssupplementen en een uitvoering van de wensen van zijn ondersteuners. De steun die zij ontvangen wordt immers gerund door een multimiljardair valutaspeculant, een investeerder in de farmaceutische industrie, en een veroordeeld handelaar. Dit komt nauwelijks overeen met de waarden die het BEUC probeert uit te dragen. Ook het aannemen van geld van eenzelfde soort politieke constructie die beweert de belangen van de Europese consument te beheren. Dit alles diskwalificeert BEUC van onafhankelijkheid. De beschrijving van zichzelf als "De consumenten stem in Europa" is, op zijn zachtst gezegd, zeer twijfelachtig.

Nu de ondergang van de EU zichtbaar wordt, is de tijd gekomen om te kijken wie er achter de schermen zitten en ons al een halve eeuw bedriegen. Op basis daarvan, zal de Europese consument concluderen dat BEUC niet de oplossing is, maar zelfs een onderdeel van het probleem, en dat heeft men aan zichzelf te wijten.

31 oktober 2016