Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

Social Media

Eén van de meest bekeken medische lezing in Europa

Door PAUL ANTHONY TAYLOR

Een lezing van Dr. Matthias Rath, die een volledig nieuw wetenschappelijk begrip van hart- en vaatziekten laat zien, is onlangs voor de 200.000e keer bekeken op YouTube. Daarmee is het één van de meest bekeken medische lezing van Europa.

Een kwart eeuw geleden, heeft Dr. Rath, samen met tweevoudig Nobelprijswinnaar, Dr. Linus Pauling, een nieuw concept over de aard van hart- en vaatziekten gepresenteerd, de doodsoorzaak nummer één van onze tijd. Al in die tijd had Dr. Pauling dit concept omschreven als "een van de grootste ontdekkingen in de geneeskunde in de tweede helft van de 20e eeuw." Nu is dit concept definitief bewezen in wetenschappelijke studies die specifieke genetisch gemodificeerde diermodellen bevatten. Zoals dit onderzoek laat zien is de oorzaak voor hart- en vaatziekten een langdurig tekort aan vitamine C en andere micronutriënten die, vergelijkbaar met de vitamine C-tekort-ziekte-scheurbuik, de bloedvatwanden verzwakt.

In het voorjaar van 2015, toen dit baanbrekende onderzoek voor het eerst werd gepubliceerd, zochten Dr. Rath en zijn onderzoeksteam naar een passende locatie waar ze deze doorbraak zouden kunnen presenteren. Zij kozen voor universiteitsstad Maastricht omdat de medische school zich als een toonaangevend onderwijsziekenhuis presenteert met een sterke focus op preventie. Desondanks weigerde het bestuursorgaan van de universiteit deze medische doorbraak in een gezamenlijk symposium te houden.

Om meer te leren over Dr. Rath's baanbrekende concept met betrekking tot de aard van hart- en vaatziekten,
lees zijn boek Waarom dieren geen hartinfarct krijgen...maar mensen wel!

Zo is het symposium gehouden op 24 april 2015, in het Maastricht Event Center (MECC) grenzend aan de universitaire campus. Het Dr. Rath Research Instituut kondigde het evenement aan in de officiële krant van de Universiteit Maastricht. Het evenement werd bijgewoond door studenten en therapeuten uit heel Nederland, evenals internationale gasten. Alle aanwezigen waren getuige van een uniek moment in de geschiedenis. Hartaanvallen en beroertes hoeven uiteindelijk niet meer voor te komen in epidemische proporties.

Dit historische moment kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan zonder een reactie van de vertegenwoordigers van de gevestigde orde. Een van deze organisaties is de 'Vereniging tegen de kwakzalverij'. Bestuurslid, Cees Renckens, voelde zich blijkbaar geroepen druk uit te oefenen op de Rector van de Universiteit Maastricht. Hij beweerde dat "een van de grootste ontdekkingen in de geneeskunde" (woorden van Nobelprijswinnaar Dr. Pauling) eigenlijk kwakzalverij is. Renckens eiste een publieke verontschuldiging van de Rector voor het publiceren van het symposiumbericht in de krant van de universiteit. Om niet tegen de belangen van de gevestigde orde in te gaan gaf de Rector van de Universiteit Maastricht, Luc Soete, hier aan toe.

Twee jaar later, is de lezing van Dr. Rath op YouTube bekeken door meer dan 200.000 duizend mensen, waardoor het een van de meest bekeken medische lezing in de geschiedenis van Europa is.

Als gevolg van deze reeks gebeurtenissen heeft Dr. Rath verklaard: "Het gedrag van de leiders van de universiteit in Maastricht herinnert ons aan die van de academici in de 17e eeuw die weigerden door de telescoop te kijken, toen het al duidelijk was dat de aarde niet meer het middelpunt van het universum is. Ik vertrouw erop dat toekomstige generaties studenten en jonge onderzoekers over de hele wereld hieruit zullen leren: alleen als we de moed hebben om de wetenschappelijke waarheid te verdedigen, zullen we de belangen van de gevestigde orde kunnen overwinnen en bijdragen aan medische vooruitgang."

7 augustus 2017