Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

Social Media

De zaak British Medical Journal

22 juli 2006

British Medical Journal (BMJ) publiceert een artikel waarin beweerd werd dat dr. Rath in Hamburg (Duitsland) terechtstond wegens "bedriegerij". Het artikel wekte de indruk dat dr. Rath werd beschuldigd van een ernstig misdrijf, namelijk bedriegerij, in verband met het overlijden van een jong kankerpatiëntje en dat hij verantwoordelijk was voor het overlijden van het kind. Hier is niets van waar. Behalve dat dit lasterlijke BMJ-artikel dr. Rath als persoon in diskrediet heeft gebracht, heeft het ook zijn werk als wetenschappelijk pionier op het gebied van de natuurlijke beheersing van kanker geschaad.

27 juli 2006

Dr. Rath diende een klacht in bij BMJ en spande vervolgens een gerechtelijke procedure aan bij een gerechtshof in Londen om een rectificatie, een verontschuldiging en betaling van schadevergoeding van BMJ te eisen voor de schade die is aangericht door de valse beschuldigingen in het BMJ-artikel.

25 augustus 2006

Het gerechtshof in Keulen (Duitsland) geeft een voorlopig bevel af waarin BMJ wordt opgedragen in Duitsland te stoppen met het online en offline verspreiden van deze valse beschuldigingen. Bij overtreding van dit bevel is BMJ gehouden tot betaling van een boete van 250.000 euro.

23 september 2006

BMJ publiceert een rectificatie en verontschuldiging aan dr. Rath.

9 oktober 2006

Een rechter aan het gerechtshof in Hamburg verklaart dat dr. Rath "zeer waarschijnlijk een rol heeft gespeeld als pionier bij de natuurlijke beheersing van kanker".

9 januari 2007

In een open brief aan de hoofdredacteur van BMJ, Fiona Godlee, heeft dr. Rath laten weten dat hij vastbesloten was om deze belangrijke zaak door een Engels gerechtshof te laten behandelen.

Misschien omdat ze bang waren dat de wetenschappelijk vastgestelde feiten over de gezondheidsvoordelen van vitaminen aan het gerechtshof gehoord zouden worden en vervolgens grootschalig gepubliceerd, heeft BMJ zijn strategie veranderd.

Hoofdredacteur Godlee heeft een verzoek bij het gerechtshof ingediend met de vraag om te beslissen dat dr. Rath het aanbod van BMJ moet accepteren inhoudende de betaling van een schadevergoeding ter hoogte van 100.000 Engelse ponden.

15 februari 2007

Het Engelse gerechtshof besliste dat door het betalen van deze buitensporige schadevergoeding aan dr. Rath het niet meer nodig was om de hele zaak voor de rechter af te handelen.

Dr. Rath had de mogelijkheid om tegen deze beslissing in beroep te gaan en op die manier ervoor te zorgen dat de wetenschappelijke feiten over natuurlijke therapieën in de rechtszaal gehoord zouden worden. Maar hij heeft besloten het "aanbod" van BMJ te accepteren en het gehele bedrag te gebruiken voor verder onderzoek en gezondheidsvoorlichting aan de bevolking, te beginnen met de lezing "Victory Lecture" in Londen over natuurlijke gezondheid