Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

Social Media

Aanklacht tegen genocide en andere misdaden tegen de menselijkheid, gepleegd in verband met de farmaceutische ‘handel in ziekten’ en de recente oorlog tegen Irak

Download de aanklacht als PDF-bestand (Engels)

De aangeklaagden

De volgende personen van de politieke en militaire sectoren van verschillende landen moeten volgens ons worden aangeklaagd

 1. George Walker Bush
  George Walker Bush, Amerikaanse president. Hij is de belangrijkste politieke uitvoerende van de belangen van het farmaceutisch/petrochemisch kartel. Hij is de belangrijkste politieke uitvoerende van de oorlogsmisdaden tegen Irak en de andere misdaden van deze aanklacht.
 2. Anthony Charles Lynton ("Tony") Blair
  Anthony Charles Lynton ("Tony") Blair, minister-president van het Verenigd Koninkrijk. Hij is zelf politiek leider en uitvoerende en is tevens medeplichtige van George Bush in het plegen van de misdaden die in deze aanklacht worden genoemd.
 3. Richard Bruce ("Dick") Cheney
  Richard Bruce ("Dick") Cheney, Amerikaanse vice-president. Cheney was algemeen directeur van oliedienstverleningsmaatschappij Haliburton & Company in Dallas, Texas. Na de verovering van Irak werd Haliburton de grootste economische plunderaar van Irak onder het voorwendsel van heropbouw.
 4. Donald Rumsfeld
  Donald Rumsfeld, minister van Defensie. Rumsfeld was algemeen directeur van verschillende biotechnologische en farmaceutische bedrijven zoals het farmaconcern G.D. Searle, wat tegenwoordig onderdeel is van Pharmacia. Verschillende decennia lang had hij de rol van strategisch organisator van het farmaceutische "zieke bedrijf". Hij ontving verschillende prijzen van de farmaceutische industrie. Donald Rumsfeld was naast George W. Bush een van de belangrijkste aanzetters van de oorlog van agressie tegen Irak.
 5. John Ashcroft
  John Ashcroft, Amerikaanse procureur-generaal ten tijde van de oorlog tegen Irak. Hij was een van de strategen van de zogenoemde Homeland Security Act, een van de organisatorische instrumenten die de aangeklaagden gebruiken om de burgerrechten in Amerika systematisch in te perken. Hij was verantwoordelijk voor beschermende wetgeving die in wezen immuniteit verleende aan de farmaceutische industrie, zodat deze niet verantwoordelijk kon worden gesteld voor hun misdaden in de VS. Hij werd in februari 2005 opgevolgd door Alberto Gonzalez.
 6. Tom Ridge
  Tom Ridge, minister van Binnenlandse Veiligheid ten tijde van de oorlog tegen Irak en medeplichtige van John Ashcroft in het versterken van politieke en economische beheersing door de aangeklaagden met het doel hun immorele bedrijven met ziekte en andere misdaden te continueren door systematisch de Amerikaanse burgerrechten in te perken. Hij werd in februari 2005 opgevolgd door Michael Chertoff.
 7. Condoleezza Rice
  Condoleezza Rice, Amerikaanse veiligheidsadviseur ten tijde van de oorlog tegen Irak en in februari 2005 benoemd als minister van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was ze directeur van het petrochemische concern Chevron en ze speelde een belangrijke rol in het bevorderen van de oorlog van agressie van de aangeklaagden.
 8. Jacob Zuma plaatsvervangend president van Zuid-Afrika en tevens van het Afrikaanse Nationale Congres, de regerende partij. Plaatsvervangend president Zuma ziet voeding niet als alternatief voor een geschikte behandeling tegen HIV en Aids.
 9. Ben Turok
  Ben Turok LP van het Afrikaans Nationaal Congres voor het kiesdistrict Muizenberg in Zuid-Afrika. Professor Turok is het enige overlevende lid van de originele ondergrondse leiderschapsstructuur van de communistische partij van Zuid-Afrika, waar hij eind jaren 50 lid van werd. Nadat bleek dat hij verbonden was aan de principes van gezondheid, vrede en sociale rechtvaardigheid heeft Turok onlangs zijn steun betuigd aan de Treatment Action Campaign en hij riep op tegen de verwijdering van de kwelling die ‘Rath’ heet.
 10. Dianne Kohler Barnard
  Dianne Kohler Barnard Woordvoerder voor de Zuid-Afrikaanse Democratische Alliantie voor Gezondheid en bekend radiojournaliste startte een beledigende tirade tegen dr. Rath en de Zuid-Afrikaanse minister voor Gezondheid, Manto Tshabalala Msimang, die bestond uit halve waarheden, verzinsels en pure leugens.
 11. Professor Kader Asmal
  Professor Kader Asmal voormalig minister van Onderwijs in Zuid-Afrika en senior lid van het parlement van het Afrikaanse Nationale Congres noemde de wetenschappelijk bewezen behandeling van AIDS met voeding "kwakzalverij".
 12. Andere politici en nationale en internationale politieke organen waarvan tijdens het verdere onderzoek blijkt dat ze hebben deelgenomen aan het plegen van deze misdrijven of daar financieel profijt van hebben getrokken.
 13. Leden van het leger die deelnamen, of waarvan tijdens het verdere onderzoek blijkt dat ze hebben deelgenomen aan het plegen van deze misdrijven of daar financieel profijt van hebben getrokken.
 

In de farmaceutische sector moeten volgens ons de volgende bedrijven aangeklaagd

 1. Pfizer Inc.
  Pfizer Inc., Algemeen directeur Henry A. McKinnell, Ph.D., de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 2. Merck & Co., Inc
  Merck & Co., Inc., algemeen directeur Richard T. Clark, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 3. GlaxoSmithKline PLC
  GlaxoSmithKline PLC, algemeen directeur dr. Jean-Pierre Garnier, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 4. Novartis AG
  Novartis AG, algemeen directeur dr. Daniel Vasella, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 5. Amgen Inc.
  Amgen Inc., algemeen directeur Kevin Sharer, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 6. Astra Zeneca
  Astra Zeneca, algemeen directeur Sir Tom McKillop, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 7. Eli Lilly and Company
  Eli Lilly and Company, algemeen directeur Sidney Taurel, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 8. Abbott Laboratories
  Abbott Laboratories, algemeen directeur Miles D. White, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 9. Andere algemeen directeuren en leden van de raden van bestuur van farmaceutische bedrijven die actief zijn in het behouden en stimuleren van de investering in de "handel in ziekten" en andere misdaden waarvan tijdens het verdere onderzoek blijkt dat ze hebben deelgenomen aan het plegen van deze misdrijven of daar financieel profijt van hebben getrokken.
 

In de petrochemische sector moeten volgens ons de volgende bedrijven en hun leidinggevenden worden aangeklaagd

 1. ExxonMobil Corporation
  ExxonMobil Corporation, algemeen directeur Lee R. Raymond, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 2. British Petroleum (BP)
  British Petroleum (BP), algemeen directeur The Lord Browne of Madingley, FREng, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 3. Chevron Corporation
  Chevron Corporation, algemeen directeur David O'Reilly, de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 4. Andere algemeen directeuren en leden van de raden van bestuur van andere petrochemische bedrijven die profiteren van het plunderen en beroven tijdens de oorlog van agressie tegen Irak.
 

De financiële groepen die volgens ons achter deze multinationale ondernemingen zitten

 1. The Rockefeller Financial Group
  The Rockefeller Financial Group en de leden van de Rockefeller Family, omdat ze profiteren van de gepleegde misdaden.
 2. The Rothschild Group en alle leden die financieel profiteren van deze misdaden.
 3. The JP Morgan Group en alle leden die financieel profiteren van deze misdaden.
 4. J.P. Morgan Chase Bank
  J.P. Morgan Chase Bank, de algemeen directeur William B. Harrison Jr., de rest van de directie en de Raad van Bestuur.
 5. Andere financiële instellingen, hun algemeen directeuren, de raden van bestuur, aandeelhouders en anderen waarvan tijdens het verdere onderzoek blijkt dat ze hebben deelgenomen aan het plegen van deze misdrijven of daar financieel profijt van hebben getrokken.
 

Bedrijfslobbyisten & andere belangengroepen

 1. David Rockefeller
  The Trilateral Commission en haar leden, een orgaan dat door David Rockefeller is opgericht om de belangen van deze investeringsgroep te coördineren in drie regio's ter wereld: de VS, Europa en Japan – vandaar de naam "trilateral" – inclusief alle individuele leden van deze commissie die schuldig worden bevonden van deelname aan deze misdaden of van het trekken van financieel profijt.
 2. TAC-voorzitter Adurrazack (Zackie) Achmat
  The Treatment Action Campaign een Zuid-Afrikaanse advocatenorganisatie die ondersteund wordt door de farmaceutische industrie en die op haar beurt campagne voert voor het gebruik van giftige anti-retrovirale medicijnen voor alle AIDS-patiënten. TAC-voorzitter Adurrazack (Zackie) Achmat is luidruchtig tegenstander van het beleid van de Zuid-Afrikaanse overheid op het gebied van de behandeling van AIDS en anti-retrovirale medicijnen.
 3. Nathan Geffen
  The Treatment Action Campaign (zie boven). Nathan Geffen is nationaal manager en woordvoerder voor de TAC in Zuid-Afrika. Hij geeft les op de faculteit voor computerwetenschappen van de Universiteit van Kaapstad.
 4. Dr. Rowan Gillies
  Medicines Sans Frontieres/ Artsen zonder grenzen een internationale hulporganisatie die medische noodhulp biedt aan bevolkingsgroepen die in gevaar zijn. De Internationale Raad van MSF/AZG wordt geleid door Dr. Rowan Gillies en ondersteunt het gebruik van anti-retrovirale medicijnen als de belangrijkste behandeling voor AIDS-patiënten in ontwikkelingslanden. MSF/AZG is groot voorstander van de Treatment Action Campaign.
 5. Andere bedrijfslobbyisten en leden van andere belangengroepen waarvan tijdens het verdere onderzoek blijkt dat ze hebben deelgenomen aan het plegen van deze misdrijven of daar financieel profijt van hebben getrokken.
 

Leden van de internationale media

 1. Axel Springer AG
  Axel Springer AG algemeen directeur dr. Mathias Döpfner. De grootste krantenuitgever van Europa met titels als Bild en Die Welt. Dr. Döpfner is tevens lid van de Raad van Commissarissen van farmaceutisch bedrijf Schering AG, producent van chemotherapiemedicijnen en (via een Amerikaanse dochteronderneming) Leukine een product dat bijverschijnselen tegengaat.
 2. Axel Springer AG
  Axel Springer AG (zie boven) Voorzitter van de Raad van Commissarissen dr. Giuseppe Vita en tot 2001 voorzitter van de het dagelijks bestuur van Schering AG. Dr. Vita is momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schering AG (zie boven).
 3. Quackwatch
  Quackwatch website is eigendom van Stephen Barrett, M.D ., vice-president van Amerikaanse Nationale Raad tegen Gezondheidsfraude en panellid voor collegiale toetsing voor diverse belangrijke medische bladen. Dr. Barrett wordt beschuldigd van het misleiden van het publiek en het herhalen van ongefundeerde beschuldigingen jegens natuurgeneeswijzen bijv. http://www.quackwatch.org/11Ind/rath.html
 4. Independent News & Media PLC
  Independent News & Media PLC onder leiding van Sir Anthony O'Reilly. Eigenaar van de Cape Times, The Star, The Mercury en veel andere kranten in Zuid-Afrika die de positie van de farmaceutische industrie met betrekking tot AIDS-medicijnen altijd hebben ondersteund; de overheid van Zuid-Afrika, dr. Rath en de Dr. Rath Gezondheidsalliantie hebben aangevallen voor het spreken van de waarheid over deze medicijnen en de feiten van een zaak die door TAC tegen de Alliantie werd aangespannen verkeerd hebben voorgesteld.
 5. Newtrust Company Botswana Ltd
  Newtrust Company Botswana Ltd eigendom van Trevor Ncube. Grootste aandeelhouder van M&G Media, eigenaar van de krant Mail & Guardian in Zuid-Afrika. De Mail & Guardian heeft dr. Rath en de Dr. Rath Gezondheidsalliantie diverse keren aangevallen nadat ze van mening waren veranderd over de publicatie van waarschuwingen voor de volksgezondheid van de Alliantie.
 6. BDFM Publishers (Pty) Ltd
  BDFM Publishers (Pty) Ltd onder leiding van voorzitter Peter Joubert. Eigenaar van de kranten Business Day en Financial Mail in Zuid-Afrika. De kranten van dhr. Joubert vallen voortdurend wetenschappelijk bewezen natuurgeneeswijzen en het werk van dr. Rath en de Dr. Rath Gezondheidsalliantie aan, waarmee ze mensenlevens in gevaar brengen, ook door het publiceren van onjuiste en onnauwkeurige informatie.
 7. PCM Publishers B.V.
  PCM Publishers B.V. met Apax Partners, een internationale venture capital onderneming, als grootste aandeelhouder. PCM publiceert het Algemeen Dagblad in Nederland; deze krant staat onder redactie van dierenactivist Jan Bonjer. Algemeen Dagblad publiceerde onjuiste en misleidende informatie over dr. Rath en de Dr. Rath Gezondheidsalliantie.
 8. Media24
  Media24 eigendom van de Naspers Group Ltd. Media24, met voorzitter Ton Vosloo, is tevens non-executive voorzitter van Naspers en uitgever van de News24 website, waarop de valse beschuldigingen van ANC LP Ben Turok tegen dr. Rath werden herhaald.
 9. Guardian Media Group
  Guardian Media Group onder leiding van voorzitter Paul Myners. Eigenaars van kranten The Guardian en The Observer in het VK en voormalig eigenaar van de Mail & Guardian in Zuid-Afrika. GMG heeft nog steeds een aandeel van 10% in de Mail & Guardian en deelt hiermee regelmatig onderwerpen.
 10. The Free Press Of Namibia (Pty) Ltd
  The Free Press Of Namibia (Pty) Ltd eigenaar van de Namibische krant die door Gwen Lister werd opgericht en geredigeerd.
 11. The Advertising Standards Authority of South Africa
  The Advertising Standards Authority of South Africa onder leiding van Mervyn King. De ASASA werd opgericht en gefinancierd door de marketingcommunicatiesector om "reclame van algemeen belang te reguleren" en heeft duidelijk gefaald in haar opzet ervoor te zorgen dat het publiek wordt voorzien van juiste informatie.
 12. Alle algemeen directeuren, leden van de raden van bestuur, redacteuren, journalisten en anderen die betrokken zijn bij de verslaggeving van onjuiste en onnauwkeurige verklaringen over natuurlijk gezondheidsprogramma's, die de verspreiding van essentiële gezondheidsinformatie tegenhouden en het gebruik van giftige en gevaarlijke farmaceutische medicijnen bevorderen.
 

Andere groepen en individuen

 1. UNAIDS
  UNAIDS het gezamenlijke programma van de Verenigde Naties voor HIV/AIDS wiens algemene directeur, dr. Peter Piot, heeft verklaard dat iedereen die zegt dat vitaminen remedies of behandelingswijzen voor Aids zijn een kwakzalver is.
 2. Nederlandse Vereniging tegen de Kwakzalverij
  Nederlandse Vereniging tegen de Kwakzalverij, met als voorzitter C.N.M. Renckens, waarschuwde voetbalclub Heracles Almelo dat de club de sponsorbanden met dr. Rath's organisatie moet verbreken, omdat er anders aan de club "het onmenselijk leed van miljoenen straatarme en seropositieve mensen in de Derde Wereld" zou kleven.
 3. Elk ander individu, organisatie of orgaan waarvan tijdens het verdere onderzoek blijkt dat ze hebben deelgenomen aan het plegen van deze misdrijven of daar financieel profijt van hebben getrokken.
 

Internationale verdragen die op deze aanklacht van toepassing zijn

Naast het Verdrag van Rome zijn de volgende internationale verklaringen en conventies van toepassing op de ernstige beschuldigingen van deze aanklacht:

 1. Het Handvest van de Verenigde Naties
 2. De Verklaring van de Mensenrechten van 8 december 1948
 3. De Conventie van Genève over de Mensenrechten van 12 augustus 1949
 4. De Conventie voor het Voorkomen en Bestraffen van de Misdaad van Genocide van 12 januari 1951
 5. De Conventie betreffende de niet-toepasselijkheid van statutaire beperkingen op oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid van 1968
 6. Principes voor internationale samenwerking bij het opsporen, arresteren, uitleveren en bestraffen van personen die zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid van 1973