Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

Social Media

Codex Alimentarius

Voorlichting over Codex Alimentarius

De Dr. Rath Health Foundation zet zich in voor de bescherming van onze gezondheid. De Codex Alimentarius (voedingsmiddelenwet) heeft grote invloed op onze dagelijkse voeding en gezondheid. Op nationaal en Europees niveau worden wetten voorbereid die de verspreiding van belangrijke gezondheidsinformatie en de vrije toegang tot niet patenteerbare natuurgeneeswijzen (zoals vitaminetherapieën), moeten beperken. De richtlijnen van de Codex worden in hoge mate beïnvloed door de industrie: dus ook door de voedingsindustrie en door de farmaceutische industrie. Bij de vergaderingen van de Codex is het aantal deelnemers van niet-gouvernementele organisaties en andere belanghebbenden die de industrie vertegenwoordigen, vele malen groter dan het aantal organisaties dat de consumenten vertegenwoordigt. Regeringsvertegenwoordigers hebben nauw contact met de vertegenwoordigers van de industrie en baseren het beleid vooral op basis van de informatie die zij krijgen via deze contacten.
Klik hier voor meer informatie.

De eerste lezing over de Codex Alimentarius in Nederland

Utrecht, 24. oktober 2008 – Er waren 45 genodigden, het was een zeer informatieve en leerzame avond. Er waren speciaal voor deze gelegenheid 10 Franstalige Belgische leden naar Utrecht gekomen. Zij trotseerden de ellenlange files, Chapeau! Eveneens voor onze Nederlandse Leden, die uit alle uithoeken van ons land, speciaal voor dit evenement naar Utrecht zijn gekomen. De presentatie werd in het Engels werd gegeven, dit was echter geen enkel probleem voor onze leden.
Klik hier om het artikel te lezen.

Codex Alimentarius: Beheersing en verloochening van de wetenschap

CODEX: Wat het is en hoe het u en uw gezondheid beïnvloedt?

Het ooggetuigenverslag van Paul Anthony Taylor beschrijft hoe Codex de voordelen voor de gezondheid van vitaminen, spoorelementen en voeding blijft ontkennen in het gevecht tegen de meest voorkomende ziekten en legt uit dat de grote multinationale bedrijven in de levensmiddelen, biotech en farmaceutische industrieën hier de grootste vruchten van plukken.
Klik hier om het artikel te lezen.

CODEX: Wat het is en hoe het u en uw gezondheid beïnvloedt?

CODEX: Wat het is en hoe het u en uw gezondheid beïnvloedt?

Geschreven door Paul Anthony Taylor

Oktober 2006 – Codex is geen makkelijk onderwerp om te begrijpen. Ondanks de ruim 20 comités die jaarlijks bijeenkomen, en de uitgegeven rapporten met een totaalaantal bladzijden van minstens 1400 in 2005 alleen al, maken de meeste mensen zich geen enkele zorgen omdat zij geen flauw benul hebben van de gevaren voor hun gezondheid, die boven hun hoofd hangen door de activiteiten van de Codex Alimentarius Commissie en zijn ondersteuning van de "handel in ziekte".
Lees hier verder…

Een moderne generaal-majoor aan de kaak gesteld?

Generaal-majoor Albert (Bert) N. Stubblebine III (leger VS, gepensioneerd)

De fictieve generaal-majoor die in de komische opera van Gilbert en Sullivan "De piraten van Penzance" uit 1879 verschijnt, is beroemd om zijn opschepperige gezang over zijn buitengewoon brede algemene kennis. Niet bepaald de meest bescheiden persoon onder de mensen, beweert hij op een komische wijze dat hij alles weet over de meest uiteenlopende onderwerpen of er alles van begrijpt, en vertelt het publiek herhaaldelijk dat hij "absoluut model staat voor een moderne generaal-majoor."
Lees hier verder…